redemption songs

Bunny Lee and the Roots of Reggae

Kategori: dub, filmvisning, reggae, rocksteady

Torsdag 11 december visar vi i Filmklubben Topper film igen.
 
 
 
I am the Gorgon, Bunny ”Striker” Lee and the Roots of Reggae är historien om hur ska, rocksteady och dub spreds från Kingstons kåkstäder till hel värld. Vid sidan av ikoner som Bob Marley, Lee Scratch Perry och Coxsone Dodd stod en bilmekaniker som tidigt tagit extrajobb hos den legendariska producenten och skivbolagsdirektören Duke Reid. Resten är en historia utan slut. 

Bunny Lee fortsätter än i dag att inspirera generation efter generation och alla har säkert någon gång dansat till låtar av artister som Derrick Morgan, Delroy Wilson eller John Holt. De flesta har säkert också hört den avgrundsdjupa dub som producerades tillsammans med King Tubby och Lee´s fantastiska studioband the Aggrovators och som än idag lever vidare genom i stort sett all modern dansmusik.

I Am the Gorgon har visats på flera biografer runt om i Storbritannien det senaste året och kommer nu till Sverige för en exklusiv visning. Vi i Filmklubben Topper presenterar stolt en helkväll med bio, bira, bas och barhäng på Salong 4. Vi har förutom filmen fått in ett fint lager nypressade skivor från Jamaican Recordings som kommer att gå att köpa under kvällen. Efter filmen håller vi stället öppet och spelar musik från Bunny Lees fantastiska karriär.
Vi öppnar dörrarna 18.30 och drar igång filmen 19.30.

Varmt välkomna!